Fler kunder via nätet

Anders som är en av ägarna av företaget förstod tidigt att det gällde att vara synlig på nätet så att kunder som hade behov av deras tjänster enkelt kunde hitta dem. De hade ett bloggverktyg, en nyhetsbrevstjänst, en hemsida och ett formulärhanteringsverktyg och de köpte även tjänster för att sökoptimera sina webbplatser.

Det skall vara kul och inte krångligt

Anders och hans medarbetare upplevde att de satt fast i administration. Att uppdatera webbsidan och alla de andra verktygen tog alldeles för mycket tid. Det var tidsödande med så många olika gränssnitt. Det var mer nödvändigt än kul, minns Anders.

Snowfire - Samarbeta med de bästa designarna

På hösten 2012 valde Anders att byta till Snowfire och fick kontakt med en reklambyrå i Stockholm via Snowfires community. Efter några strategiska möten designades den nya sidan fram byggd på en grund gjord av en prisbelönt engelsk designer. Nu sattes kundernas behov i centrum med enkelhet och funktion som ledord. Vilka, vad och varför.

Snowfire - Din webbplats är ditt affärsnav

Anders gjorde sig av med alla överflödiga tjänster. Han behöver inte längre ett webbhotell, en separat hemsida, ett bloggverktyg, en nyhetsbrevstjänst, ett formulärshanteringsverktyg mm. Snowfire gör och är allt detta på en och samma gång.

Snowfire  -  Bort med tråkig administration

- Allt hänger ihop i Snowfire. Det är så enkelt att ändra och jag får snabb återkoppling från supporten berättar Anders. Hur kan tråkig administration skapas roligare? Kan det vara för att det är helt visuellt? Eller är det för att man kan vara flera som samarbetar kring webbplatsen och att det i sig gör det lite roligare? Eller är det för att det är så enkelt så att det äntligen blir av som gör att man som administratör mycket riktigt får känslan “att komma närmare kunden”. Man klickar helt enkelt på det som skall ändras - och lägger upp videos, följer upp nyhetsbrev, tidssätter när bloggen skall ut. mm. Och allt detta från ett och samma ställe.

Snowfire - var med i din kunds vardag

Var vi hittar och läser information är lite beroende på tidpunkt på dagen. Nu kan de som har behov att boka sig en tid hos Adolf Fredriks Fysiocenter göra det via sin mobil i tunnelbanan, från datorn på kontoret eller hemma från Ipaden i soffan. Snowfire är responsivt och skalar om sig till den skärm som webbsidan visas på.

Snowfire - låt Google hitta ditt företag enklare

Anders har alltid haft ett gediget intresse av att göra sin webbplats mer sökbar så att den hittas lättare när man söker efter hans tjänster på Google. Snowfire är byggt med detta i åtanke och är inte ett hopkok av plugins som är programmerade olika. Det gör Anders sida lättläst för indexering. Det är också smidigt att lägga in metatexter och beskrivning på varje enskild sida för att ge varje sida en egen synbar och säljande text när man söker på Google.

Nu, när det är kul att vara inne och redigera så är vi dessutom flitigare med att blogga, byta bilder mm. Det gillar Google och som en extra bonus gör detta även att vi rankas högre. Det känns bra när det är vi själva som kan påverka vår egen synlighet, skrattar Anders.

Snowfire - du har alltid någon att fråga

Anders vill minimera tiden som han lägger på administration. Han och hans medarbetare tar hjälp via supporten när de vill veta hur de bäst kan använda ett innehållsblock, skapa utskickslistor mm. Han har även sin reklambyrå med sig på sin sida som kan rycka in när han behöver. 

Ja, det är ju mycket människor här som man kan fråga när man behöver och som man känner finns där för att hjälpa mig och mitt företag. Det är kanske därför som det heter community förresten? Jag känner mig i alla fall mycket nöjd, avslutar Anders.

Adolf Fredriks Fysiocenter AB startade 1994 på Drottninggatan 114 i Stockholm. Visionen var att tillhandahålla en klinik med ryggexperter. Företaget har idag 19 år senare två kliniker och omsätter 14 miljoner. De erbjuder behandling, träning och företagshälsa. Här arbetar naprapater, sjukgymnaster, kiropraktor, läkare, kostrådgivare och massörer. Antalet anställda har ökat från 5 till 18 samt ett tiotal konsulter. Företaget drivs av fyra delägare som är verksamma i företaget både som terapeuter och inom verksamhetsutvecklingen.